Hoe bepaal ik afmetingen voor mijn gordijn?

Om te zorgen dat je nieuwe vliegengordijn perfect past, is het superbelangrijk om het deurkozijn goed op te meten. Dat is gelukkig helemaal niet ingewikkeld, zeker niet als je de volgende stappen aanhoudt:

Stap 1 - In het kozijn of op het kozijn?

De meeste vliegengordijnen kun je zowel op het deurkozijn (op de dag) als in het deurkozijn (in de dag) monteren.

Let op: in alle gevallen moet je gaten boren om het gordijn op te hangen. Houd daar rekening mee als je aluminium of kunststof kozijnen hebt. 

 

Stap 2a - In het kozijn

Inhetkozijn

Download pdf met instructies


Meet de breedte van het kozijn

Sluit de deur en meet de afstand tussen de zijkanten van het deurkozijn. Het meetlint houd je tussen de stijlen aan de binnenkant van het kozijn.

Goed om te weten: Niet alle gordijnen zijn op maat leverbaar. Kies in dat geval voor een standaardmaat die breder is dan de gemeten afstand. Je kunt er dan zelf een stukje afhalen.


Meet de lengte (hoogte) van het kozijn

Zet je meetlint of rolmaat aan de binnenkant bovenin het deurkozijn en trek het uit tot aan de drempel. Zorg dat je de rolmaat of het meetlint goed recht houdt. Dit kun je vaak het beste met z’n tweeën opmeten. 

Goed om te weten: Veel van onze standaard vliegengordijnen kort je zelf eenvoudig in. Kijk of dit ook bij jouw vliegengordijn het geval is.


Stap 2b - Op het kozijn 
 

Indedag

Download pdf met instructies


Meet de breedte van je kozijn en tel hier 2 centimeter bij op

Sluit de deur en meet de afstand tussen de zijkanten van het deurkozijn. Het meetlint houd je tussen de stijlen aan de binnenkant van het kozijn. Tel hier 2 centimeter bij op. Daarmee voorkom je dat er kieren aan de zijkanten ontstaan.

Let wel op: niet alle gordijnen zijn op maat leverbaar. Kies in dat geval voor een standaardmaat die breder is dan de gemeten afstand. 

Voorbeeld:
Je deurkozijn is aan de binnenkant 90 centimeter breed.
Dan vul je 90 + 2 = 92 centimeter in bij de gewenste breedte. 


Meet de lengte van je kozijn

Zet je meetlint of rolmaat aan de binnenkant bovenin het deurkozijn of het plafond, en trek het uit tot aan de drempel. Zorg dat je de rolmaat of het meetlint goed recht houdt. Dit kun je vaak het beste met z’n tweeën opmeten.

Let op: wil je de rail op het kozijn hangen? Dan heb je minimaal 4 centimeter ruimte nodig. Deze ruimte heb je nodig om de ophangrail te kunnen plaatsen. De 4 centimeter tel je niet op bij het totaal. 

Goed om te weten: veel van onze standaard vliegengordijnen kort je zelf eenvoudig in. Kijk of dit ook bij jouw vliegengordijn het geval is.

Voorbeeld:
De lengte tussen drempel en plafond is 243 centimeter, dan vul je ook 243 centimeter in bij de gewenste lengte.

 

 

9
Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9 op Kiyoh Klanten beoordelen ons gemiddeld met een
9 (977 reviews)
Kiyoh

Gegevens worden opgehaald