Instructies

Als je een mooi vliegengordijn hebt uitgekozen, wil je natuurlijk ook weten hoe je zorgt dat hij perfect past. En hoe je hem in elkaar zet en ophangt, of een kapot onderdeel vervangt. Dat leggen we je allemaal uit op deze pagina.

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag!

Hoe hang ik mijn vliegengordijn op?

Het ophangen van een vliegengordijn is ook helemaal niet ingewikkeld, zelfs niet voor onervaren klussers. Klik hieronder op de link om de montageinstructies te zien per type gordijn:

Hoe kort ik mijn vliegengordijn in?

Sommige van onze vliegengordijnen, zoals onze kunststof vliegengordijnen en kattenstaart vliegengordijnen, kun je zelf inkorten. Dit kan eenvoudig met een schaar. Hang het gordijn op en laat het minimaal 24 uur uithangen, zodat de slierten mooi recht hangen. Knip dan het gordijn op de gewenste lengte.

 

Hoe berg ik mijn vliegengordijn op?

Vouw het gordijn voorzichtig op, zonder de slierten te draaien. Berg het vervolgens op in een platte doos of zak. Een ding is heel belangrijk: draai het gordijn nooit in een bundel. Dan raken de slierten verstrengeld en loop je de kans dat je het gordijn kapot trekt als je het weer uit elkaar wilt halen.

Heb je een vliegengordijn met een figuur of patroon? Rijg dan een touwtje door de bovenste haakjes. Zo haal je het er in een keer af en hoef je het patroon er niet opnieuw bij te pakken als je het vliegengordijn weer ophangt.

 

Hoe reinig ik mijn vliegengordijn?

Kleine vlekken en stof verwijder je het beste met een mild sopje. Zorg er bij kattenstaarten gordijnen voor dat je poetsdoek niet te nat is. Tijd voor een grote schoonmaakbeurt? Je vliegengordijn kan ook in de wasmachine.

Haal het gordijn uit de ophangrail en verdeel het in twee delen. Doe washandjes om de eindhaakjes van beide delen om ze te beschermen. Stop het gordijn vervolgen in een waszak of kussensloop. Zorg wel dat je de kussensloop dichtbindt, bijvoorbeeld met een veter. Was vervolgens op maximaal 40 graden.

Ook hier geldt de tip voor vliegengordijnen met een print: rijg een touwtje door de bovenste haakjes, zodat je de slierten van het gordijn niet opnieuw op volgorde hoeft te leggen.

9
Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9 op Kiyoh Klanten beoordelen ons gemiddeld met een
9 (977 reviews)
Kiyoh

Gegevens worden opgehaald