5 tips tegen vliegen

Vliegen worden aangetrokken door alles wat ons huis comfortabel maakt. Warmte, licht, lekker eten: ze zijn er dol op. En hebben ze eenmaal een fijn plekje gevonden? Dan scheiden vliegen feromonen uit. Dat is een stofje waarmee ze andere vliegen laten weten ‘Hier is het top! Kom ook!’. En voor je het weet, zit je huis vol vliegen. Maar hoe kom je er nou vanaf? Wij zetten de beste tips voor je op een rij.

Tip 1: Houd ze buiten!

De allerbeste manier om vliegen buiten je huis te houden, is door je ramen en deuren dicht te houden. Maar op een mooie zomerdag wil je natuurlijk wel lekkere frisse lucht naar binnen laten en zorgeloos van binnen naar buiten kunnen lopen. Dan zijn horren voor je ramen en vliegengordijnen voor je buitendeuren ideaal. Het is een beetje ‘Wij van Wc-eend adviseren Wc-eend’, maar we zijn natuurlijk niet voor niets vliegengordijnen gaan verkopen.

Tip 2: Maak goed schoon

Dan misschien wel de minst leuke tip: schoonmaken. Want hoe schoner je huis en buitenruimte, hoe minder aantrekkelijk het is voor vliegen. Veeg de tafel goed schoon na het eten, zodat er geen kruimels of druppels zoet drinken blijven liggen. Gebruik schoonmaakazijn of een allesreiniger met citroengeur, daar houden vliegen niet van.

Tip 3: Dek je eten af

Vliegen zijn dol op eten. Zoet, hartig, rauw of gekookt, het maakt ze niets uit. Laat daarom geen eten buiten de koelkast liggen. Op warme zomerdagen liever ook geen groente en fruit. Ga je buiten eten? Dek dan het eten af met een vliegenkap of folie.

Tip 4: Oma’s middeltjes

Online vind je honderden tips uit de oude doos tegen vliegen. Of ze allemaal even goed werken? Wij zijn er niet van overtuigd. Maar proberen kan zeker geen kwaad. Een veelgenoemde tip is het ophangen van een zakje water in de deuropening. Al dan niet met een paar muntjes van 5 cent erin. Een vlieg ziet daarin zijn reflectie vele malen vergroot en schrikt daarvan. Hangers met spiegeltjes hebben hetzelfde effect. Vliegenstrips zijn een ander veelgebruikt middel. Haal ze ook vooral niet weg als er een dode vlieg op zit, want vliegen worden aangetrokken door soortgenoten.

Tip 5: Geuren waar vliegen niet van houden

De internetoma heeft ook altijd volop tips als het gaat om kruidenmiddeltjes. Vliegen houden niet van kruidnagel. Leg er een paar in een schaaltje water, of steek ze in een citroen. Dit schijnt ook goed te helpen tegen wespen. Vliegen hebben ook een hekel aan knoflook en uien. Kook er een papje van en zet dat op de vensterbank. Liever geen stinkende prutjes in huis? Lavendel en bascilicum schijnen ook te werken als vliegenverjager. Lekker voor ons, vies voor de vlieg. Perfect!

9
Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9 op Kiyoh Klanten beoordelen ons gemiddeld met een
9 (977 reviews)
Kiyoh

Gegevens worden opgehaald