Horgordijn kopen

Frisse lucht in huis is heel belangrijk. Welk seizoen het ook is, even je de deuren opengooien is de snelste manier om je huis goed te ventileren. Maar vliegen, wespen, muggen en andere insecten houd je liever buiten. Daarvoor is een horgordijn de perfecte optie.

Horgordijnen noemen we ook wel deurgordijnen, insectengordijnen of vliegengordijnen. Met een goed horgordijn zijn vliegende insecten in je woning verleden tijd. Wil je een horgordijn kopen? Bij ons vind je horgordijnen in allerlei soorten.

9
Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9 op Kiyoh Klanten beoordelen ons gemiddeld met een
9 (977 reviews)
Kiyoh

Wat is het verschil tussen een hordeur en een horgordijn?

Een hordeur is deur met gaas. Je plaatst deze extra deur in je deuropening. Je hebt ook hordeuren die als schuifdeur werken. Die trek je dicht over een rails. Een horgordijn is een vliegengordijn dat je boven in je deuropening hangt.

Welke soort horgordijn kan ik het beste kopen?

Dat hangt helemaal af van je wensen, je stijl en je smaak. Je kunt kiezen uit de volgende soorten horgordijnen:

  • Kralen horgordijnen: Dit zijn horgordijnen gemaakt van ijzerdraad waar kralen omheen gesmolten zijn. Kleurrijk, sterk en makkelijk in te korten.
  • Hulzen horgordijnen: Dit zijn horgordijnen gemaakt van kleine hulsjes die in elkaar haken met een ijzeren haakje. Verkrijgbaar in volop kleuren en patronen.
  • Luxe horgordijnen: Ook deze horgordijnen zijn gemaakt van hulsjes, maar dan met een luxe houtprint. Neutraal en stijlvol!
  • Kattenstaart horgordijnen: Kattenstaart horgordijnen bestaan uit lange dikke slierten van stof. Lekker zacht, makkelijk op maat te knippen.
  • Kunststof horgordijnen: Onze horgordijnen van kunststof laten veel licht door, omdat ze gemaakt zijn van lange transparante slierten van kunststof.
  • Aluminium horgordijnen: Ook onze aluminum horgordijnen zorgen voor veel licht in huis, omdat ze bestaan uit open ringetjes. Geen vliegen, wel veel licht!

Heb je advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee!

Een horgordijn of een hordeur kopen?

Een horgordijn hoef je, in tegenstelling tot een hordeur, niet eerst open te maken. Je loopt er zo doorheen. Dat is wel zo handig, bijvoorbeeld als je je handen vol hebt. Het horgordijn valt achter je weer op zijn plaats, waardoor vliegen en andere insecten geen kans krijgen om naar binnen te glippen. Dat is ook handig met kleine kinderen, die vaak vergeten om een hordeur weer achter zich dicht te doen. Tot slot berg je een horgordijn in de winter makkelijk op, terwijl je een hordeur meestal moet laten zitten, tenzij je veel bergruimte hebt.

Horgordijnen voor deuren met een afwijkende maat

Zoek je bescherming tegen de vliegen voor in je caravan, tuinhuisje of een andere deur met een afwijkende maat? Dan zijn horgordijnen een stuk handiger dan hordeuren. Je kunt ze namelijk makkelijk zelf inkorten en in een smallere maat bestellen. Zomer voorbij? Dan berg je jouw horgordijn zo weer compact op.

Horgordijnen zijn perfect voor huisdieren

Heb je huisdieren? Ook dan is een horgordijn handiger dan een hordeur. Door een horgordijn wandelt je hond of kat zo naar buiten. Wel zo fijn, dat scheelt jou weer werk! Huisdieren vinden zachte horgordijnen, zoals kattenstaart horgordijnen, vaak het fijnst. Ook hulzen horgordijnen zijn geschikt. De lichte hulzen gaan makkelijk aan de kant. Jouw huisdier kan ook door de hulzen heen kijken, daardoor is het horgordijn minder eng.

Tip: Kralen horgordijnen en aluminium horgordijnen zijn minder geschikt als je een kat hebt. Katten zien de gezellige strengen misschien als speelgoed. Voor honden zijn deze juist weer heel geschikt, omdat uw hond er makkelijker doorheen kan kijken.

Kies je soort Horgordijn

Horgordijn kopen? Bij ons heb je volop keus. Klik op een categorie en ontdek ons ruime aanbod Horgordijn en.


Gegevens worden opgehaald